BÖCKER


Motivering till hedersomnämnande Wendelajuryn: 


"Med stark närvaro i text och bild låter Hagström och Holmberg oss möta kämpande kvinnor över hela världen. Utsattheten och villkoren skiljer sig åt, medan hoppet om förändring förenar. Helheten blir större än delarna."Michaéla Faily, museichef på Abecita Popkonst & Foto:


"Boken visar på utsatthet och grymhet men också hopp i en mycket väl avvägd balans mellan fotografiet och den skrivna berättelsen. Foto av hög kvalitet tillsammans med text som levandegör på riktigt - i en bok som tillkommit genom mod, engagemang och patos. Boken

förändrar verkligheten för läsaren." 

In a WoMAN's world


Tilldelades ett hedersomnämnande av Wendelapriset 2022 för Sveriges bästa socialreportage!


Över hela världen är kvinnors frihet begränsad – från Boliva till Papua Nya Guinea, Kenya till Libanon, Sverige till Bangladesh. Utbildning, sexuellt våld, krig och klimatförändringar är några områden där kvinnor drabbas hårt.

I den här boken möter vi kvinnor som kämpar för sin rätt, men också män som jobbar med män för att förebygga våld. En resa går till matriarkatet på ”Kvinnornas ö”.


Journalisten Maria Hagström och fotografen Martina Holmberg har samlat många års arbete, flera kvinnors berättelser, och visar hur det kan vara att leva In a WoMAN’s world. En värld där det också finns hopp om förändring och frihet.


Utställningen In a WoMAN's world har visats på Galleri Kontrast och på Abecita Popkonst & Foto.


"Kvinnornas värld"

- bildreportage i Dagens arbete


"En hård kvinnovärld med hopp om förändring"

- intervju i Socialpolitik.


"Fotografier som andas visst hopp"

- Dagens Nyheter Stockholm


"Hade världen varit bättre om kvinnorna styrde?"

- intervju i P4